El Pan de cada Día

  • EL PAN 
    DE CADA DÍA

    “El Pan de cada Día” [The Daily Bread] is an editorial piece composed by four articles that explain the importance of the artisan bread and its processes. It includes photographs of different types of artisan bread and its characteristics, a glossary with common terms and illustrations designed by me.

    This piece (Heart/Corazón) talks about the art and beauty of being an artisan, a baker, and how this job should be more recognized.  “El Pan de cada Día” is an invitation to recover traditional baking processes because of their history, beauty and importance for our health. 

    “Baking a good loaf is an act of tenderness, patience and dedication”.

    ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·

    Es una pieza editorial compuesta de cuatro artículos que buscan exaltar la importancia de la panadería artesanal en Bogotá. Este movimiento ha crecido muchísimo en los últimos años, creando consciencia y amor por todo el proceso artesanal detrás de un pan recién salido del horno. 

    El libro incluye ilustraciones, instrucciones para hacer pan en casa, un glosario de términos panaderos y fotografías con explicaciones de diversos panes artesanales (tomadas de la página web de Masa -www.somosmasa.com-). Los artículos fueron tomados de distintos medios digitales y se encuentran en la bibliografía del libro*

    "Hornear un buen bollo de pan es un acto de ternura"